سنگ کهربا قسمت دوم

💎🌹آشنایی با سنگ کهربا

کهربا شیره فسیل‌ شده درخت است که به خاطر رنگ زیبایش برای اشیاء تزئینی و جواهر به کار می‌رود.

کهربا، سنگ جوانی‌بخش خورشید

کهربا در واقع صمغ درختان سوزنی از گونۀ کاج در جنگل‌هایی است که بعدها به زیر آب دریاها رفتند و پس ازحداقل 50 میلیون سال آنچنان سخت گردید که اکنون به عنوان سنگ کهربا شناخته می‌شود و به ما تصویری از جهان پیش از تاریخ را نشان می‌دهد، چرا که درآن‌ها قطعاتی از زمین، حشرات، گیاهان و حتی پستانداران کوچک به دام افتاده روزگاران پیش از تاریخ نیز یافت می‌شود. عمده کهربای جهان عمری بین ۳۰ تا ۹۰ میلیون سال دارد.

تقریباً از دوران پارینه سنگی این سنگ‌ها در مناطق مختلف شمال اروپا و معمولا به ‌طور شناور در سواحل شنی یافته می‌شوند. ساحل‌های شنی مسطح و آب شور دریا جایگاه مناسبی برای شناورشدن سنگ کهربا هستند. نیروهای عظیم نهفته در موج‌های ساحلی تنها مقاوم‌ترین سنگ‌ها که از کیفیتی عالی برخوردارند، را باقی می‌گذارند.در برخی افسانه‌ها آن را اشک وال‌ها نامیده‌اند و بعضی به آن لقب “طلای دریاها” داده‌اند.

امروزه این سنگ (در مناطقی که لایه‌های رسوبی تشکیل شده‌اند) درعمق 50 متری به اصطلاح زمین‌های آبی رنگ یافت‌می‌شود. از یک متر مکعب خاک حداکثر 750 گرم سنگ کهربای خام به دست می‌آید و از این مقدار فقط 25 درصد در تولید سنگ‌های تزیینی بکار برده می‌ شود. بزرگ‌ترین و زیباترین اثر هنری که تاکنون با سنگ کهربا خلق شده، “اتاق کهربا” در سنت‌پترزبورگ روسیه است که پادشاه پروس فریدریش ویلهلم اول معروف به سربازشاه به پطر کبیر تزار روسیه هدیه کرد.

یونانیان باستان این سنگ را “سنگ برق” می‌نامیدند، چرا که با سایش در آن الکتریسیتۀ ثابت ایجاد شده و خاصیت مغناطیسی می‌یابد. به همین دلیل است که در زبان فارسی بدان کهربا (کاه ربا) می‌گویند. به این سنگ نام‌های دیگری هم داده‌اند که از آن جمله می توان از اَمبر، سنگ چشم، طلای بالتیک، کوپال، الکترون، گلساریا، گلسوم، ساکریوم، سنگ مایع، سنگ خورشید و سنگ شمال یا سوکینوم یاد کرد.

شرکت در دوره گوهرشناسی

مطالب مرتبط