تاریخچه فلز نقره

💎🌹تاریخچه نقره

فلز نقره از هزاران سال قبل توانسته توجه بشر را به سوی خود جلب کند. در کتاب “Genesis”  به فلز نقره و چگونگی جدا کردن آن از سرب، در هزاره چهارم قبل از میلاد اشاره دارد. فلز نقره در طول سالیان بسیار دراز به صورت وسایل تزئینی، ظروف آشپزخانه، اهداف تجاری (صنعتی) و در سیستم مالی مورد استفاده قرار گرفته است.

وابستگي به اقمار باعث شده است كه فلز نقره توسط كيمياگران به نام Luna شناخته شود. سمبل كيمياگري براي نقره يك نيمه ماه است كه بخش نيمه هلالي ماه به سمت چپ است. اگرچه دو عنصر نقره و جيوه از نظر شيميايي بهم ارتباطي ندارند وليکن برخي تصور مي کنند كه فلز جيوه نوعي نقره است.

نقره آبی(Watery)  به نام Hydrargyrum نامیده می شود و واژه  Quick Silver )جیوه(  این مطلب را اثبات می نماید. در نسب شناسی، رنگ سفید اشاره به نقره خام می کند و جیوه ظاهری شبیه نقره دارد. اروپائی ها مقادیر عظیم نقره را در Zacatacas‌، مکزیک و Potosi یافتند که با یک دوره تورم در اروپا آغاز شده است. ‌  بعد از کشف نقره (که در اسپانیایی Plata  می گویند)  به نام Argentina نامیده شد.

نقره فلزی است فعالتر از طلا، اما، با وجود اینکه پانزده برابر بیش از طلا در پوسته‌ی زمین وجود دارد، بندرت به صورت آزاد در طبیعت یافت می‌شود. عجیب نیست اگر گفته شود نقره در دوران باستان گرانتر از طلا بوده است.

در گذشته کیمیاگران بر این باور بوده که فلز جیوه نوعی از نقره می‌باشد و به آن نام نقره مایع را داده بودند.

بشر معادن نقره را دوران باستان می‌شناخت. غنی‌ترین معادن نقره در یونان، اسپانیا، و آلمان بودند. پس از کشف امریکا ذخایر نقره در پرو و مکزیک نیز یافت شدند. کانی های سرب اغلب همراه با سنگ معدنهای نقره مشاهده می‌شوند. فرایندی قدیمی، که طی آن نقره از این‌گونه کانیها استخراج می‌شد، در زیر تشریح می‌شود:

 سنگ معدن نقره را، که همراه با خاک بود، ابتدا با آب می‌شستند و خشک می‌کردند. سپس، توده‌ی خشک شده را همراه با گدازنده ذوب می‌کردند و آلیاژ حاصل را با زغال سنگ حرارت می‌دادند. آلیاژ نقره و سرب به دست آمده از این مرحله را تکلیس  می‌کردند. از حرارت دادن این آلیاژ در مجاورت هوا نقره اکسید نمی‌شود در حالی که سرب تقریباً به طور کامل به اکسید تبدیل می‌گردد. نقطه‌ی ذوب اکسید سرب 896 درجه‌ی سانتی‌گراد، و نقطه‌ی ذوب نقره 960 درجه‌ی سانتی‌گراد است. بنابراین، در عمل نقره‌ی خالص به دست می‌آمد. امروزه برای خالص کردن نقره از روش دقیق تری استفاده می‌شود.

شرکت در دوره گوهرشناسی

مطالب مرتبط